LOONWERKEN | OOGSTEN

 • Maaien
  Wij beschikken een Claas Triple maaier Disco 9100 met een werkbreedte van ruim 9 meter. De maaier maait, kneust en verspreidt het gras direct in één werkgang. De kneusintensiteit is instelbaar.

 

Hieronder ziet u de combinatie met de eveneens nieuwe Case Puma CVX200 in actie.

 • Grashakselen
  Hakselen van kuilgras gebeurd steeds vaker. Blijkbaar zijn steeds meer melkveehouders overtuigd van de voordelen: het gaat snel én zowel de hakselaars, trekkers maar vooral de kippers staan op brede banden, zodat u maar zelden sporen terugvindt in uw land. Dit temeer omdat de kippers gedwongen gestuurd zijn. 

Wij beschikken over twee hakselaars: de Claas 870 en de Claas 880. Beide machines hebben voldoende capaciteit, zodat het aanrijden van de kuil niet wordt benadeeld. Het aanrijden van de kuil is zeer belangrijk om broei en schimmel in het gras te voorkomen. Om hieraan bij te dragen, kunnen wij overigens tijdens het hakselen ook kuilverbeteraar toevoegen. Het aanrijden van de kuil gaat altijd met een shovel. Voldoende gewicht is immers belangrijk om de kuil goed vast te rijden. • Balenpersen en -wikkelen
  Wij waren in 1997 in onze regio de eersten die beschikten over een balenpers mét wikkelaar. Wij gebruiken momenteel de McHale Fusion. Door de opbouw van de machine zijn pers-, overgave- en wikkeltijden tot een minimum beperkt. In optimale omstandigheden kunnen wij tot zo´n 40 à 50 balen per uur wikkelen. Door de grote banden van de Fusion, is de bodemdruk lager dan van een vergelijkbare machine met een tandem.

 

De ruim 2 meter brede pick-up van de pers neemt het gewas op en voert het naar de snijrotor met maximaal 23 messen. Meestal gebruiken wij er 11. De perskamer heeft 17 rollen, die voor een zeer grote verdichting zorgen. Dat zijn voor u minder balen per hectare en dus minder kosten.
 
 
Ook kunnen wij de voor u gemaakte balen natuurlijk thuisbrengen. Indien u dit toch liever zelf doet, dan hebben wij voor u een balenklem te huur.
 
 • Kleine pakken persen
  Ondanks dat het aandeel afneemt, persen we jaarlijks nog enkele duizenden kleine hooi- of stropakken. We persen met een tweetal Claas Markant 65 persen.
 
Graanoogst
 • Combinen
  Onze Claas Lexion 430 maaidorser is voorzien van een moderne graanverliesmeting wat nauwkeurig dorsen bevordert en korrelverlies voorkomt. Samen met een goede afstelling van de machine door de bestuurder leidt dit tot een optimaal resultaat. Het maaibord heeft een automatische stoppelhoogteregeling en daardoor wordt altijd een mooi vlak maaibeeld verkregen.
De maaidorser kan tijdens de maïsoogst worden uitgerust met een achtrijïge kolvenplukker (zie ook maïsoogst).
 
 • Graanmalen
  Dirk Geerts, loon-, grond- en sloopwerken biedt de mogelijkheid het gedorste graan of de gedorste maïs te malen tot krachtvoermeel. Dat kan meteen op het land. Het graan wordt direct door een hamermolen gemalen en in een kipper gelost. Deze kipper lost het eigen gemaakte krachtvoer op de plaats die u wenst.

 • Stropersen en -transport
  Voor stropersen gelden dezelfde opties als voor hooi en/of gras: kleine pakken of grote balen, dat maakt niet uit.

Maïsoogst

 • Maïshakselen
  Maïshakselen gebeurt bij ons met de Claas 870. Deze machine heeft voldoende capaciteit, zodat het aanrijden van de kuil niet wordt benadeeld. Iedere gewenste snijlengte kan worden verkregen door de verschillende invoersnelheden van de Claas 870. Dit is ook afhankelijk van de te hakselen maïs. Door de optimale werking van de korrelkneuzer wordt daarbij elke maïskorrel goed gebroken. Dit is belangrijk omdat anders de energierijke producten niet volledig benut worden door de koe. Het transporteren van de maïs naar de kuil gaat tegenwoordig aan de hand van trekkers met kippers.


 • Maïsdorsen
  De Claas Lexion 430 kan ook uitgerust worden met een actrijige kolvenplukker om maïs te dorsen. Voor de rest geldt hetzelfde als bij het combinen van graan. Alles is in huis: containers, vrachtwagens en kippers om de gedorste maïskorrels veilig op de plaats van bestemming te krijgen. Daarbij mag Dirk Geerts, loon-, grond- en sloopwerken maïstransport verzorgen naar de afnemers omdat zij beschikt over een VKL certificaat. Een garantie voor voedselkwaliteit.
   

   

 • CCM maken
  Voor het maken van CCM beschikken wij over een maalmolen. Hiermee kunnen wij de gedorste maïs malen tot krachtvoermeel. Dat kan meteen op het land of bij u op het erf. De maïs wordt direct door een hamermolen gemalen en in een kipper of silo gelost.