HET BEDRIJF | HISTORIE

Dirk Geerts, loon-, grond- en sloopwerken is een loonbedrijf dat al drie generaties lang van vader op zoon wordt overgedragen. Het bedrijf werd in 1959 aan de Maaijkant opgericht door de gebroeders August (Gust) en Alphons (Fons) Geerts. Enige tijd later splitsten zij; Fons bleef op de Maaijkant en Gust verhuisde naar de Dorpsstraat in Ulicoten en betrok een pand tegenover de huidige smid. In 1969 kocht hij de oude en leegstaande melkfabriek aan de Dorpsstraat en verbouwde het tot loonbedrijf, inclusief een winkel met een uitgebreid assortiment; van verf en doe-het-zelf artikelen tot speelgoed.
 
 
In 1978 droeg Gust zijn bedrijf over aan zoon Ad, die samen met zijn vrouw Lut onder de naam A. Geerts – Van Opstal het bedrijf verder uitbreidde. Het bedrijf groeide uit zijn jasje, het centrum van Ulicoten werd verlaten en het bedrijf werd in 1986 verplaatst naar de Heikantsestraat aan de rand van het dorp. Ruim 25 jaar lang staken Ad en Lut samen ziel en zaligheid in het bedrijf, genietend van hun drie opgroeiende kinderen Dirk, Karel en Loes. Door het overlijden van Ad in 2002 werd diens rol overgedragen op de derde generatie in de persoon van zijn oudste zoon, tevens de huidige naamgever van het bedrijf: Dirk Geerts.
Ondersteund door een trouw team van ervaren, vaste medewerkers werd het de derde generatie mogelijk gemaakt het bedrijf voort te zetten. Een bedrijf gespecialiseerd in agrarische (loon)werken, grond- en sloopwerken, naast diverse bouw- én gemeentewerken. En dit met klanten in zowel Nederland als België.
Het team van Dirk Geerts, loon-, grond- en sloopwerken bestaat in totaal uit 10 medewerkers. In de drukke perioden wordt het medewerkersbestand uitgebreid met een aantal ervaren seizoen- c.q. oproepkrachten.