BOSBOUW | VERSNIPPEREN

Van Daele houtversnipperaar
Wij zijn voorzien van een Van Daele houtversnipperaar, voor het versnipperen van takken, complete bomen (tot een maximale dikte van 40 cm), snoeihout, grote houtwallen of hagen. Aangezien er tegenwoordig niet of nauwelijks stookvergunningen worden uitgegeven en aan afvoeren meestal een prijskaartje hangt, is dit de ideale oplossing!
 
                          
 
De snippers (ook wel chips genoemd) kunnen over het land uitgeblazen worden en zo weer verwerkt worden als humus/compost. Ook zijn de chips te gebruiken als bodembedekker in tuinen of perken. Tevens kunnen de chips in een biomassacentrale omgezet worden tot groene energie! Dit dient dan weer opnieuw als grondstof en is dus zeker geen afval meer!
 

 

 

Voor het afvoeren van chips naar compostering of biomassacentrales, moet het materiaal voldoen aan bepaalde eisen! De eisen waar u aan kunt denken zijn: percentage blad en zand wat bij het aan te leveren product zit (afhankelijk van de periode wanneer er gesnoeid/gerooid gaat worden), de maat van het gesnipperde materiaal, etc. Deze factoren zijn prijsbepalend voor afvoer naar verwerking. Ook is het zelfs mogelijk, als de chips tot het juiste vochtgehalte gedroogd zijn, complete serres of stallen te verwarmen met deze chips. Er moet dan wel een speciale brander aangeschaft worden, maar uit praktijk is gebleken dat deze installatie zichzelf redelijk snel terug verdient. Het grote bijkomende voordeel is dat deze versnipperaar met een kraan geladen wordt.

Er komt dus weinig tot geen handwerk of sjouwwerk bij kijken! En hierdoor is er een grotere capaciteit ten opzichte van een handingevoerde machine.

 
Kortom, informeer bij ons naar de verschillende mogelijkheden voor het verwerken van uw snoeihout en bomen.